Telingstraat 7bis

Bovenwoning renovatie en opbouw, Telingstraat 7bis te Utrecht
Opgeleverd: oktober 2001
De woning staat in het oude centrum van Utrecht met beschermd stadsgezicht in een smalle straat die uitkomt op het Stadshuis plein met het nieuwe Gemeentehuis.
De voorgevel is opgetrokken in donker rood geglazuurd baksteen in tegelverband rondom met een twee verdiepingen hoge schuine erker die met open hoek uitzicht biedt op het Stadshuis. Terugliggend en onzichtbaar vanuit de smalle straat staat het rond gebogen koperen dak met oriëntatie op een privé dak terras: de ‘buiten kamer’ met uitzicht op de domtoren.
De centrale kern van deze bovenwoning is een trappenhuis in een twee verdiepingen hoge vide aan twee kanten begrensd door glazen puien met uitzicht op de domtoren. De trap klimt om een centrale tomaatrode kern waarin zich twee badkamers bevinden. En opaal glazen wand van de werkkamer geeft privacy, licht vanuit de kamer aan het trappen huis, en reflectie van het uitzicht naar het zuiden. Diagonale zichtlijnen in dit trappenhuis vormen een visuele conversatie tussen de binnen en buiten ruimtes, en het omliggende oude centrum van Utrecht.